VOETREFLEXTHERAPIE
FOTO

Weinig mensen zijn zich bewust van het belang van de voeten in de gezondheid en genezing en de heilzame werking van massage. Nochtans werd reeds 5000 jaar geleden in China en India een voettherapie toegepast die overeenstemt met de moderne voetreflexologie. De Inca's die ook deze vorm van voetmassage kenden, gaven hun kennis door aan de Noord-Amerikaanse Indianen, waar dit een heel belangrijke "geneeskunst" werd en deel uitmaakte van een gewijde ceremonie. Aan het einde van de negentiende eeuw, begin twintigste eeuw brachten medische onderzoekers de kennis van de reflexologie mee naar het westen. Eunice Ingham (1879 - 1974) werd de moeder van de hedendaagse reflexologie genoemd. Zij bracht al de reflexpunten op de voeten in kaart en maakte haar kennis toegankelijk zowel voor de medisch geschoolden als voor de leek. Zij besefte dat iedereen, mits een goede begeleiding, de juiste techniek van de reflexologie kan aanleren om zichzelf en anderen te helpen.

De voetzonemassage is een vorm van meridiaantherapie en leert de samenhang tussen de reflexpunten in de voet en de daarmee corresponderende lichaamsdelen. In de voeten bevinden zich alle zenuwuiteinden van organen en lichaamsdelen. Door op welbepaalde plaatsen druk uit te oefenen en te masseren stimuleert men de energiestroming. Zodoende kan elke spier, zenuw, gewricht en orgaan be´nvloed worden, evenals de bloedcirculatie, lymfestroom en het zenuwstelsel. Bij vermoeidheid, ziekten en pijnen van chronische of acute aard geeft deze behandeling een betere doorbloeding, ontgifting en meer energie. Bij migraine, stress, hoofdpijn, lusteloosheid, slaapproblemen, depressie, ... wordt door de rustgevende werking van de reflexologie het genezingsproces gunstig be´nvloed. Ook de hormoonproductie normaliseert zich, menstruatiestoornissen nemen af of verdwijnen.

Reflexologie is een boeiende en doeltreffende behandelingsmethode omdat het ganse lichaam gestimuleerd en zowel het geestelijk als emotioneel evenwicht bevorderd wordt.

STARTPAGINA