Lichaamsverzorging met etherische oliŽn

 

Het gebruik van etherische oliŽn kent zijn meest populaire toepassing in de cosmetica en de parfumerie.

 

Maar tussen alle merken en producten is het vaak moeilijk om door het bos de bomen nog te zien.Het is niet altijd te onderscheiden wanneer er gebruik gemaakt wordt van natuurlijke geur- en werkzame stoffen of van synthetische stoffen.

Synthetische geuren worden zo perfect nagemaakt dat ze aan de geur niet meer te onderscheiden zijn van de zuivere etherische oliŽn.Maar deze synthetische geuren bevatten echter niet meer de werkzame stoffen die producten op basis van zuivere etherische oliŽn wel bevatten.

 

Synthetische geuren kunnen ook allergische reacties uitlokken zoals bijvoorbeeld hoofdpijn.

 

Bij het gebruik van etherische oliŽn baseren we ons niet alleen op de geur, maar ook op de werkzame stoffen die ze bevatten.Zo werkt lavendel verkoelend en verzorgend voor de huid, is oranjebloesem kalmerend, en zorgt palmarosa voor glanzend haar.

 

In deze lessenreeks wordt er voldoende aandacht besteed aan de werkzame stoffen en de eigenschappen van de etherische oliŽn, maar is er vooral veel tijd en ruimte om zelf producten te maken.

 

Je leert in deze lessenreeks je eigen verzorgingsproducten maken voor je huid, haar en lichaam en dit volledig aangepast aan jouw huid- en haartype.

 

We maken in iedere les 3 verschillende producten waarvan onder andere een shampoo, douchegel, badzout, dagcrŤme, handcrŤme, eau de toilette, en nog zo veel meer.

Uiteraard neem je alle zelf gemaakte producten mee naar huis, zodat je jezelf daarna heerlijk kan verzorgen en verwennen.

 

Alle benodigdheden en ingrediŽnten worden in de les voorzien en zijn in de cursusprijs inbegrepen.