Kruidenhappening

 

We trekken er op uit om kruiden te zoeken en te bestuderen in hun natuurlijke omgeving.

Vaak stappen we aan heel wat interessante kruiden voorbij omdat we ze niet kennen of niet herkennen.

 

Door middel van deze happening willen we daar verandering in brengen. Eerst is er een korte uiteenzetting van een aantal dingen waar we tijdens de wandeling aandacht aan zullen besteden en daarna trekken we er op uit.

 

De wandeling gaat door in de volle natuur in de nabije omgeving van het Centrum. Tijdens de wandeling wordt er stilgestaan bij de verschillende kruiden, komen verhalen en anekdotes aan bod en wordt er geleerd hoe men kruiden van elkaar kan onderscheiden en herkennen.

Uiteraard gaan we ook niet zo maar aan bomen en struiken voorbij, maar krijgen zij ook onze volle aandacht.

 

Tijdens deze wandeling verzamelen we ook een aantal kruiden, die we dan terug aangekomen in het Centrum nader bekijken en waar we dan onverwachte bereidingen met kunnen maken.

 

We maken een kopje thee met onze zelfvergaarde kruiden, een verse kruidenkaas en proeven van een kom soep. We sluiten deze dag af met een heerlijke kruidenlimonade vergezeld van een vers gebakken kruidenpannenkoek. Op die manier wordt de inwendige mens terug versterkt na een deugddoende wandeling.

 

Verder is er ook voor iedereen nog een kleine verrassing voorzien.

Deze happening is een ideale, leerrijke en plezante gezinsuitstap. Kinderen vergezeld van twee betalende volwassenen hoeven niet te betalen.

Foto: koningskaars