Kruiden & creativiteit

 

 

Kruiden spelen al eeuwen een belangrijke rol in het leven van de mensen, niet alleen in de keuken of als medicinaal kruid, maar ook ter ondersteuning van bepaalde riten en gebruiken en ter  verfraaiing van de woning.  In deze workshop komen de verhalen en legendes aan bod en gaan we daarna zelf aan de slag.

 

We laten ons inspireren door nieuwe trends, maar ook door lange tradities in deze workshops.  We werken rond de seizoenen en de feesten die daaraan vaak verbonden zijn. 

 

Creativiteit staat hier centraal, maar ook de verhalen die de kruiden zo boeiend maken komen uitgebreid aan bod.  Van waar komen bepaalde rituelen en waarom werden ze gehouden? 

 

Daarna gaat u zelf aan de slag, we maken steeds iets op basis van kruiden, met een heel deel creativiteit, en om helemaal in de stemming te komen, maken we elke keer een passende kruidenthee. 

 

Wij voorzien de nodige materialen om mee aan de slag te gaan en uiteraard mag u de resultaten van deze creativiteit mee naar huis nemen, zodat u er nog lang van kan nagenieten.

 

Elke workshop kan afzonderlijk gevolgd worden.      

 

In de herfst werken we rond het thema: Allerheiligen, werken met noten en bladeren, verwarmende kruiden

 

In de winter werken we rond het thema: Kerst, werken met den, reinigende kruiden en heerlijke geuren

 

In de lente werken we rond het thema: Pasen, we brengen de lente in huis, verfrissende krudien

 

In de zomer werken we rond het thema:  Zomerzonnewende, heilige kruiden, we werken rond het vuur

 

 

 

 

 

Foto: goudsbloem