Champissage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Champissage, of Indische hoofdmassage, vindt zijn oorsprong bij het oude Indisch genezingssysteem de Ayurveda. Champi betekent hoofdmassage en is een onderdeel van de complete alternatieve massage die in India wordt gegeven als reguliere verzorgingsroutine.

Dank zij de blinde fysiotherapeut Narendra Mehta is deze champi-techniek uitgegroeid tot een losstaande behandeling. Oorspronkelijk wordt bij champi alleen het hoofd en de haren gedaan maar Narendra Metha breidde de behandeling uit tot het aangezicht, de nek en de schouders en soms ook de bovenarmen.

 

De massage bestaat uit technieken van stevige druk afgewisseld met zachte “strijkingen”

Hoofd , nek en schouders zijn belangrijke energiecentra in ons lichaam maar eveneens die zone waar stress en spanning zich ophoopt. Dit kan leiden tot vastzittende schouders, stijve nek, hoofdpijn, vermoeide ogen en zelfs tot haaruitval.

 

Door de intensieve behandeling vanuit het schoudergebied richting hoofd kan dit deel van het lichaam zich totaal ontspannen. Dit werkt door in het hele lichaam wat een gevoel van verlichting en meer helderheid bij het denken geeft. Kwaaltjes en pijn verminderen, stress en slapeloosheid verdwijnen en de haargroei wordt opnieuw gestimuleerd. Deze behandeling stimuleert de lymfedrainage waardoor de toxines worden afgevoerd en dusdanig het immuunsysteem versterkt.

Champissage helpt bij het opnieuw in evenwicht brengen van de energie door het zuiveren van deze gebieden van alle negativiteiten.

 

Vanaf 6 jaar kunnen kinderen behandeld worden, de enige contra-indicatie zijn zwangere vrouwen.

Tijdens de workshop worden ook technieken aangeleerd om jezelf een behandeling te geven.