Culinaire toepassingen met kruiden

 

De culinaire toepassingen van kruiden zijn haast onbeperkt, zowel in hartige als in zoete bereidingen komen ze perfect tot hun recht.  We gaan in deze cursus veel verder dan de gewone keukenkruiden die we allemaal in ons kruidenrekje staan hebben, maar zoeken naar verrassende combinaties, nieuwe smaken en heerlijke recepten.  Dit alles overgoten met zeer veel praktijk, zowel van het proeven als het klaarmaken. 

 

Heel vaak worden enkel de klassieke keukenkruiden gebruikt die iedereen kent, laurier voor bij de tomatensoep, oregano op de pizza, rozemarijn bij de kip en ga zo maar verder. 

 

Het assortiment aan kruiden is echter zo groot dat het jammer is om ons daartoe te beperken. 

 

We gaan in de lessen op zoek naar speciale combinaties, aparte smaken, zowel in hartig als zoet, zoals bijvoorbeeld fazant met vlierbessensaus, peterseliepesto, citroen-kardemon-ijs, citroenmelisse gebak, munt-peterselie salade, kruidenbrood, harissa, …. en nog zo veel meer. 

 

We maken ook een paar smaakuitstapjes naar het Midden Oosten en het Verre Oosten, en proberen nieuwe smaaksensaties uit. 

 

Er is geen voorkennis vereist voor het volgen van deze lessen, maar graag eten, proeven en nieuwe combinaties proberen is een vereiste.

 

Voor één keer staan we niet stil bij de werking van bepaalde kruiden, alhoewel dit in de marge zeker wordt aangehaald, maar deze cursus is vooral heel praktisch gericht. 

 

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd, en worden duidelijk beschreven in het cursusboek.  Alle benodigdheden en ingrediënten voor deze lessen worden voorzien.

 

                                                                              Foto: rozemarijn