AYURVEDISCHE MASSAGE
FOTO
Deze vorm van massage vindt zijn oorsprong in de Veda's. Dit zijn oude geschriften uit het India van 3000 jaar voor Christus. Ayurveda, of 'de leer van het leven' is een tak van de vedische filosofie.
De grondleggers van deze stroming ontwikkelden een universele gezondheidsleer gebaseerd op lichamelijke, psychologische en spirituele therapieŽn. Hierbij gebruikt men vooral kruiden, zuiveringstherapieŽn en massages, maar ook gezonde voeding en een positieve levenshouding dragen bij tot beter resultaat. Deze holistische geneeswijze legt de nadruk op het voorkomen van ziekte. In onze stresserende maatschappij speelt massage hierbij een belangrijke rol.

Deze Oudindische massage is een zachte vorm van massage met aangepaste oliŽn, waarbij men de natuurlijke lijnen van het lichaam volgt. De voeten, de handen en het kruintje zijn de belangrijkste punten om spanning uit het lichaam te trekken. Blokkades worden opgeheven zodat de energie weer vrij door het lichaam kan stromen.
Door zijn rustgevend en ontspannend karakter vormt het een uitstekend middel om lichaam en geest weer in balans te brengen en het immuniteitssysteem te verbeteren.
Het revitaliserend effect bekomt men doordat de huid beter wordt doorbloed, de bloedsomloop en het lymfesysteem gestimuleerd wordt. Al de organen worden van energie voorzien,meer zuurstof wordt aangevoerd en afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd.

Na het volgen van de reeks kan je een volledige ontspanningsmassage geven en heb je wat opgestoken over de energieŽn in en om ons lichaam.

Kortom het volgen van deze cursus is een geschenk aan jezelf en je medemensen.

STARTPAGINA