Aanleggen van een kruidentuin

 

Er gaat niets boven het gebruik van zelfgeteelde kruiden in de keuken of in een kruidenthee.  Maar hoe kan je deze kruiden het beste kweken, hoe leg je een kruidentuin aan en vooral hoe kan je hem het beste onderhouden?  In deze workshop gaan we dieper in op de aanleg van een kruidentuin, waarin we kruiden kunnen kweken zowel voor keuken, medicinaal gebruik als voor decoratie en dit voor de aanleg van een grote, kleine of hele kleine tuin.

 

Iedereen heeft wel een beetje ruimte om een aantal kruiden te kweken al is het op de vensterbank.  Het zelf telen van kruiden geeft veel voldoening en het is altijd handig om een paar verse kruiden bij de hand te hebben.  Tomaat-mozarella met zelfgekweekte basilicum smaakt dubbel zo lekker… Soep aan het maken, eventjes langs de laurier en tijm en de soep is heerlijk gekruid. 

 

Maar we beperken ons niet tot deze voor de hand liggende kruiden, ook kruiden die het goed doen in de thee, kruiden voor huidverzorging, ter bestrijding van kwaaltjes en kruiden voor huis- en tuinproblemen komen aan bod. 

 

In deze workshop wordt de aanleg van een kruidentuin theoretisch bekeken.  Verschillende vormen, groottes, en tuinen voor diverse doeleinden komen aan bod. 

 

Er wordt ook nagegaan welke kruiden goed bij elkaar in de buurt kunnen staan, welke grond ze nodig hebben en of ze graag zonnig of liever in de schaduw staan.

 

 

 Foto: bernagie